Onze werkwijze

Dreamhouse Lucca

Tel: 0039-334 225 5915
Email: dreamhouse.lucca@gmail.com

1. Ontdek

Om je wegwijs te maken in hoe wij te werk gaan vertellen we je graag onze werkwijze. Van de start van je zoektocht tot de koop van je woning en de mogelijkheden erna.

DREAMHOUSE LUCCA maakt graag kennis met jou en je plannen en denkt hierin graag met je mee. We zijn onafhankelijke consultants en we willen jou vertegenwoordigen in dit hele proces. Dit is precies waarom we onze tijd nemen om jou en je wensen grondig te leren kennen. Voor de goede orde: wij zijn geen makelaardij in onroerend goed. Deze beroepsgroep is in Italië beschermd. Wij zijn een technisch adviesbureau voor aankoop van onroerend goed. In het Italiaans heet een dergelijk bureau: -consulenza tecnica nell’acquisto di un immobile-.

We nemen nota van al je wensen: de grootte van het huis, de indeling, de locatie, enz. Klein, middelgroot of XXL? Verkies je een landelijke villa of een exclusief appartement in de stad? Aan de kust of in de bergen? Welk soort budget wil je uitgeven?

2. Kies

3. Bezoek

Het koopproces begint met de keuze van een regio. Wij concentreren ons op de regio Lucca en de Garfagnana. Het maken van een goede keuze is van een aantal zaken afhankelijk. Als eerste natuurlijk de de ligging. Wil je een huis in de bergen of de in de kustgebieden. Wil je in de buurt van kunst en cultuur, rustig gelegen of juist in (de buurt van) dorp of stad. Ook is het goed om over de volgende zaken na te denken: het prijsniveau, de bereikbaarheid vanuit Nederland, of het om een vakantiehuis gaat of om permanente bewoning. Is het alleen voor eigen gebruik, of ook voor de verhuur?

​Andiamo! Proef alvast van je nieuwe thuis. We stellen een efficiënt schema op voor de bezoeken tijdens je verblijf in Italië voor 2-3 dagen. We begeleiden je bij al je bezoeken en verkennen samen de omgeving, zodat je meteen een goed beeld krijgt van je nieuwe buurt.

We beantwoorden ook alle vragen die je hebt en nemen indien nodig contact op met de makelaar en/of eigenaar van de panden.

4. Koop

Als het biedproces succesvol is verlopen, resulteert dit meestal in een voorlopig koopcontract – compromesso di vendita. Hierbij is een aanbetaling – caparra – wettelijk verplicht. Hiermee wordt voorkomen dat het huis aan een andere geïnteresseerde wordt verkocht tenzij de aanbetaling dubbel wordt terugbetaald. Uiteraard controleren wij of alle vereiste documenten betreffende kadaster, de eigendomsrechten, een mogelijke hypotheek, of ander beslag, bouwvergunning etc.. Indien nodig maakt onze geometra ook een bouwkundig rapport van de staat (van onderhoud) van het gebouw.

De notariële overdracht vindt meestal plaats in een later stadium, mede omdat de verkoper vaak tijd nodig heeft alle documenten te regelen. In dit stadium heb je al wel een Italiaans fiscaal nummer en een Italiaanse bankrekening nodig. Ook bij het regelen van al deze zaken kunnen wij je helpen.

Als zich tijdens het proces specifieke juridische vragen / problemen voordoen, dan kun je rekenen op onze nauwe samenwerking met Nederlandse / Italiaanse juristen en fiscalisten.

Zonder zorgen de aankoop voltooien!
Zodra je een keuze hebt gemaakt, doorlopen we samen alle juridische, administratieve en praktische stappen zodat je met een gerust gevoel kunt slapen.

Het gaat onder meer om het volgende:

De juiste prijs onderhandelen (onze kennis van de lokale vastgoedmarkt stelt ons in staat om een scherpere prijs te verkrijgen)

Voorbereiden van de verschillende contracten

Vertalen van de noodzakelijke documenten

Aanvragen van je Codice Fiscale (noodzakelijk voor het aankopen van vastgoed in Italië)

Begeleiding tijdens het opstellen van de akte bij de notaris

Bijstaan bij het openen van je bankrekening en het afsluiten van een verzekering

Complimento (gefeliciteerd), je bent nu de eigenaar van een Italiaans droomhuis!

5. Beheer

Wij blijven zorgen voor je huis.
De aankoop van je droomhuis in Italië zou het einde van onze samenwerking kunnen betekenen – maar dat hoeft niet zo te zijn.
Want wij kunnen je nog verder helpen met het onderhoud van het pand, het ontvangen van gasten, regelmatige check-ups, enzovoort.

Hier zijn maar een paar manieren waarop we je kunnen helpen bij het beheren van je woning:

Lokaal contactpersoon

Jaarlijks onderhoud

Ontvangen van gasten

Seizoen afsluiten
Regelmatige controles

Contactformulier

Lucca Casa

Dreamhouse Lucca

Marco Passerini
Studio Tecnico Mp Marco Passerini Perito Ed. Studio

Indirizzo: Via Papa Giovanni Xxiii, 59/C, 55026 Fornoli, Bagni di Lucca (LU),

T: 0039-583 87446

Giovanni Martini
T: 0039-334 225 5915

Link tip: www.allinclusivekoning.nl

Open chat
Hoe kunnen wij u van dienst zijn?